Liner Pentru Piscină. Tipuri – Prețuri – Servicii De Montaj

Liner pentru piscina montaj

Liner pentru Piscină – Ce este linerul și care este rolul său ?

Cuprins

Ce este linerul pentru piscină ?

Linerul pentru piscină este o membrana PVC etanșă care are atât rol decorativ – estetic, cat si hidroizolant in piscina. Acesta poate avea diferite grosimi si diferite nuanțe, atât uni, cat si imprimate ( imitație mozaic, imitație marmura, etc ). Pentru utilizarea acestui tip de finisaj este obligatoriu ca piesele din ABS înglobate la baza si in pereții piscinei sa permită etanșarea mecanica cu liner-ul prin garnituri specifice.

Tipuri și modele de liner pentru piscină

Linerul pentru piscine ( există și liner pentru iazuri) se comercializează prefabricat sau la role.

Liner pentru piscină prefabricat ( folie PVC ):

  • are grosimi variabile, de la 0.3 pana la 1 mm.
  • se croiește si se îmbină direct din fabrică.
  • se utilizează în special în cazul piscinelor DYI, care se comercializează sub forma de kit complet.

Liner armat pentru piscină :

  • are grosimea de 1,5 mm sau chiar mai mare, în funcție de producător
  • este confecționat din PVC armat cu țesătură din poliester.
  • se croiește la fața locului prin termo-sudură
  • există și varianta de liner armat antiderapant pentru zone de trepte sau relaxare

Vizual se prezintă în două variante coloristice :

  • Liner pentru piscină în culori uniforme: albastru deschis, albastru închis, verde, alb, negru, bej nisip, gri, etc.
  • Liner pentru piscine în culori imprimate în totalitate sau numai cu friză.și

Gamă variată de modele și Prețuri Reduse

Alege din magazinul nostru online culoarea de liner care te reprezintă
PROMOȚII

Cum se montează linerul într-o piscină?

montaj liner piscina

În funcție de tipul linerului, acesta se poate instala prin croire și sudură termică la fața locului, dacă vorbim despre linerul PVC armat sau dacă acesta este în varianta prefabricată, se acroșează direct pe peretele piscinei și se întinde uniform sub presiunea apei.

Care este prețul pentru montajul linerului într-o piscină ?

Prețul pentru aplicarea linerului poate diferi în funcție de complexitatea manoperei de montaj. O firmă de construcții de piscine, specializată în lucrări de instalare a linerului, poate avea tarife de la 10 până la 30 de euro pe metrul pătrat de liner aplicat în piscină. De asemenea, prețurile pentru montaj de liner pe zone calculate la metru liniar, cum ar fi trepte sau rigole este de 20 – 50 Euro pentru fiecare metru liniar de liner aplicat.

Argumente pro și contra utilizării linerului în piscine


Argumente Pro :

  • Costurile de instalare sunt, in general, mai mici față de alte finisaje, cum ar fi mozaic, gresie, torcret, etc.
  • Dacă piscina are o forma regulată se poate comanda un liner prefabricat. Înainte de a comanda un liner prefabricat, asigurați-vă că piscina se măsoară cu precizie sau apelați la un profesionist pentru a face măsurătorile necesare.

În cazul piscinelor cu forme neregulate, finisajul cu liner se poate face fără probleme, cu mențiunea ca acesta va fi croit în piscină, bucată cu bucată, iar îmbinările vor fi termo-sudate cu echipament specializat, la temperaturi ce depășesc 600 Grade Celsius.

  • Poate fi înlocuit cu ușurință, spre deosebire de finisajele de tip “placare”
  • Garanția generoasă dată de către producători, intre 6 -15 ani.
  • Este compatibil cu toate tipurile de structuri: beton, panouri din oțel sau rășină, cofraje din polistiren.

Argumente Contra :

  • Mai expus la deteriorare, în special la linia de plutire
  • Decolorarea și pătarea sunt de asemenea probleme comune ale linerului
  • În unele cazuri necesită să fie înlocuit la fiecare 7-10 ani
  • În anumite situații, piscina nu poate fi golită complet pentru întreținere

Pentru protecția linerului față de imperfecțiunile bazinului, recomandăm aplicarea unui strat de geo textil, din fibra imputrescibila, tratat anti-fungic și anti-bacterian.

Ce trebuie să faceți pentru a prelungi durata de viață a linerului ?

Procedurile corecte pentru îngrijirea si întreținerea linerului ii vor prelungi durata de viață. Urmați aceste reguli simple pentru a obține cele mai bune rezultate:

 

#1. Cum să mențineți echilibrul chimic al apei ?

Controlați cat mai des echilibrul chimic al apei și păstrați valorile următoare pentru parametrii de mai jos :

  • pH: intre 7,2-7,6
  • Clor liber : intre 1-3 ppm
  • Alcalinitatea totală: intre 60-125 ppm
  • Duritatea de calciu: intre 150-250 ppm

  • pH-ul – nu lăsați niciodată pH ul să scadă sub 7.0, pentru că apa va deveni acidă și va produce îmbătrânirea prematura a linerului, chiar îl va largi ușor, cauzând cute inestetice, care sunt imposibil de eliminat.
  • Clorul folosit pentru a dezinfecta apa din piscină este principalul vinovat pentru uzura prematură a linerului. Concentrațiile mari de clor vor ataca linerul și vor produce îmbătrânirea prematură și uzura rapidă. Din acest motiv, clorul nu ar trebuie sa ajungă în contact cu linerul, în stare concentrată. Clorul trebuie dozat cu sistemul de filtrare-recirculare pornit.

Aplicarea variază în funcție de forma de clor folosit:

  • Clorul granulat – se dizolva într-un recipient cu apa, înainte de a fi introdus in piscina, întotdeauna cu pompa piscinei pornita, și niciodată nu se aruncă direct in piscina. Va decolora linerul și va îl slăbi în punctele de contact.
  • Clorul lichid ( Hipocloritul de sodiu) – În cazul unei dozării manuale, ar trebui să fie introdus în piscină în dreptul gurilor de refulare, cu pompa pornită. Acest lucru asigură diluarea și dispersia rapidă în apă a dezinfectantului. Lăsați pompa sa funcționeze cel puțin 4 ore după adăugarea de substanțe chimice. În situația în care dispuneți de un buget consistent, puteți instala un sistem de analiză si dozare automată a chimicalelor in piscină.
  • Pastilele de clor – se așază într-un dozator plutitor. NU aruncați niciodată pastile de clor direct in bazin, pentru ca vor decolora linerul si îl vor slabi in punctele de contact, lăsând urme inestetice, in partea de jos a piscinei.

Se obișnuiește foarte des introducerea pastilelor de clor in coșul skimmerelor, dar nu va recomandam nici aceasta practică, pentru că atunci când pompa este in repaus, concentrația de clor in jurul gurii de skimmer va crește dramatic, iar clorul va migra înapoi în piscină.

Când se întâmplă acest lucru, clorul va ataca linerul in jurul intrării în skimmer, fapt ce cauzează îmbătrânirea rapidă și deteriorarea suprafeței linerului.

 

#2. Cum se procedează corect pentru golirea piscinei ?

  • Asigurați-va ca piscina nu va fi niciodată golita in totalitate, chiar si in cazul in care doriți doar sa curățați pardoseala.
  • Păstrați întotdeauna măcar 30 cm de apa in piscina.

Daca piscina va fi golita total, atunci presiunea apei este eliminata, nu va mai menține linerul întins si ii va permite sa formeze cute inestetice si imposibil de scos. În cele mai multe situații, după o golire completa, atunci când piscina este reumpluta, linerul va fi deteriorat si poate prezenta chiar si neetanșeitate la colturi, la scări si in jurul pieselor din pereți (skimmere, guri de refulare, etc).

 

#3. Cum se curăță în mod corect linia apei?

Loțiunile de bronzat, uleiurile de corp, polenul si alți poluanți plutitori, pot depune pe liner, la linia de plutire, o dunga inestetica de culoare maronie, care trebuie sa fie eliminata periodic. In aceasta situație se folosește o soluție de degresare speciala pentru liner, care ar trebui sa fie aplicata cu o cârpa moale.

  • Nu frecați linerul – doar folosi o mișcare ușoară de ștergere.
  • Nu folosi nimic abraziv, nici chiar ușor, ex. bureți abrazivi sau perii, deoarece acest lucru va deteriora în timp linerul.
  • În nici un caz, nu utilizați solvenți, deoarece aceștia vor provoca o dezintegrare rapida a linerului în locul în care sunt aplicați.
  • Mulți roboți automați de curățare a piscinelor, curăță linia apei ca parte a ciclului lor de funcționare, dar înainte de a achiziționa un astfel de echipament, asigurați-va ca este adecvat pentru piscinele cu liner.

#4. Cum pot fi eliminate diferitele tipuri de pete de pe liner?

  • Petele de natura organică – Frunzele si semințele daca sunt lăsate in piscina, pot produce pete pe suprafața linerului. Petele organice pot fi eliminate prin frecare cu suc de lămâie, grape-fruit sau portocală, pentru ca toate acestea conțin acid ascorbic . Piscinele cu liner care prezintă pete colorate pe o suprafață mare, pot fi curățate astfel : 750g de acid ascorbic praf , pre-dizolvat în apă, pentru fiecare 50 m³ de apa.
  • Petele de metal – este important să se urmărească sursa de metal care provoacă colorarea. Dacă petele apar lângă un element metalic montat in piscina, precum o scară, atunci este probabil ca sursa să fie coroziunea scării metalice. Dacă petele sunt mai răspândite, atunci sursa este mult mai probabil să fie apa utilizată pentru a umple si a completa nivelul piscinei. În astfel de situații, folosiți un agent de separare pentru a elimina metalele din apa.

Atenție: Agenții chimici de separare vor reduce pH-ul apei, ceea ce poate provoca extinderea linerului, cauzând încrețirea lui, așa cum am specificat mai sus. Vă recomandam să faceți teste de apa în fiecare oră, timp de patru ore după dozarea acestor substanțe chimice și să ajustați valoarea pH-ului intre 7,2 si 7,6.

#5. Cum putem remedia pierderile de apă cauzate de găurirea linerului ?

Deși sunt cazuri rare, se mai întâmplă ca linerul sa se găurească ( mai mult accidental). Cu puțin noroc, veți mai găsi unele bucăți de liner rămase de la instalare, dar daca nu, cele mai multe magazine cu articole pentru piscină, comercializează kituri de reparație pentru piscine cu liner, care includ „patch-uri” și un adeziv ce poate fi utilizat sub apă.

Patch-urile vor fi probabil de o culoare ușor diferită pentru ca la majoritatea linerelor, culoarea se estompează in timp. În cazul in care linerul este cu model, și nu aveți nici un material de rezerva, ar trebui sa contactați furnizorul pentru a compara modelul corespunzător.

#6. Ce trebuie avut în vedere la iernarea piscinei ?

Este extrem de important ca piscina să fie curățată temeinic înainte de iernare. Îndepărtați chiar si fragmentele mai mici de frunze si alte resturi vegetale , deoarece contactul prelungit intre vegetație si liner, peste iarna, poate provoca pete. Tratați apa cu substanțe de iernare corespunzătoare si lăsați pompa pornita cel puțin 4 ore după dozare, pentru a se dilua si dispersa soluția in întreaga piscina.

 

SOLICITĂ OFERTĂ DE PREȚ
V-ar putea interesa și...
Autor: Ing. Răzvan Pavel

Autor: Ing. Răzvan Pavel

Razvan are o experienta de aproximativ 15 ani in derularea proiectelor de constructie a piscinelor publice si private, dar si a centrelor SPA.
In calitate de Manager Tehnic la Elcora Piscine, a proiectat si implementat peste 300 de solutii tehnice complete in domeniul constructiilor de piscine, incepand cu proiectare si terminand cu sisteme particularizate de tratare a apei in piscine publice si rezidentiale.

Urmăriți-ne și pe...
Shopping Cart
Scroll to Top