Roboti Piscina > Aspiratoare Automate pentru Piscina

roboti piscina

Roboti piscina : Rolul lor in procesul de curatare si intretinere

roboti piscina zodiac

Detinatorii de piscine se confrunta cu cea mai neplacuta situatie atunci cand trebuie sa curete murdaria acumulata in piscina. Unii opteaza pentru servicii de intretinere a piscinei oferite de catre profesionisti,  altii aleg sa faca singuri acest proces destul de neplacut. Pentru acestia din urma, exista o solutie care ii va ajuta si le va usura munca.

Este vorba despre robotii automati pentru curatarea si intretinerea piscinelor.

Aceste echipamente preiau sarcinile ingrate in ceea ce priveste oeratia de curatare si intretinere a piscinei.

 

 Caracteristici functionale ale robotilor pentru piscina :


 • Au o eficietnta de pana la 98%, in functie de model si de forma piscinei. O piscina care a fost construita corect, cu mici curburi intre radier si pereti, le va facilita acestor echipamente o eficienta maxima in procesul de curatare.
 • Un avantaj major al robotilor de curatare este acela ca prin deplasarea lor in toata piscina, in afara de faptul ca vor curata zonele peste care trec, vor crea si o recirculare suplimentara a apei, mai ales in punctele statice. Aportul de apa tratata in aceste zone va reduce posibilitatea formarii coloniilor de alge, fara a fi necesar sa marim cantitatea de substante chimice. Avem, practic, o eficienta mai mare a substantelor chimice dozate, la o cantitate mai redusa a acestora.
 • Robotii automati pentru piscina nu verifica echilibrul chimic al apei si foarte putine modele sunt capabile sa curete si treptele, in cazul piscinelor cu scari, dar ei opereza fara efort, scutindu-ne de munca.
 • Pot executa ciclul de curatare chiar si cu piscina acoperita cu prelata.
 • Atunci cand achizitionati un robot de curatare este foarte important sa va asigurati ca nu veti intampina greutati in procurarea pieselor de schimb si ca vi se va oferi service si post-garantie, ceea ce nu se intampla in cazul robotilor care vin de pe piata asiatica si pe care ii gasiti pe diverse site-uri de anunturi. Un echipament mai ieftin, dar care nu mai poate fi reparat, inseamna, de fapt, bani aruncati pe fereastra.

 

In orice piscina intalnim trei posibilitati in ceea ce priveste murdaria acumulata:


 • Materie organica plutitoare. Frunzele, resturile de iarba, insectele, care nu ajung in cosul skimmerului, pot fi eliminate cu ajutorul unei plase de suprafata.
 • Praful care ajunge in piscina poate fi eliminat prin aspirare manuala, cu ajutorul unui kit de aspirare pentru piscina sau cu ajutorul unui robot automat de curatare.
 • Particulele in suspensie vor fi eliminate prin filtrare, in timpul procesului de fitrare-recirculare.

 

Robotii pentru piscina se impart in trei categorii, fiecare categorie avand o mare varietate de modele:


 • Roboti care functioneaza pe principiul suctiunii.
 • Roboti hidraulici care functioneaza pe principiul presiunii.
 • Roboti automati, care functioneaza independent, avand programe prestabilite sau configurabile de curatare.

 

Fiecare model are avantaje si dezavantaje, dar mai multe detalii veti gasi in articolele viitoare, unde vom detalia fiecare model in parte.

 


Toate produsele prezentate in articolele noastre pot fi comercializate.

Va rugam sa contactati specialistii nostri pentru furnizarea si instalarea produselor pentru piscina.

SOLICITĂ OFERTĂ DE PREȚ
V-ar putea interesa și...
Autor: Ing. Răzvan Pavel
Autor: Ing. Răzvan Pavel

Razvan are o experienta de aproximativ 15 ani in derularea proiectelor de constructie a piscinelor publice si private, dar si a centrelor SPA. In calitate de Manager Tehnic la Elcora Piscine, a proiectat si implementat peste 300 de solutii tehnice complete in domeniul constructiilor de piscine, incepand cu proiectare si terminand cu sisteme particularizate de tratare a apei in piscine publice si rezidentiale.

Urmăriți-ne și pe...
Shopping Cart
Scroll to Top