Care sunt avantajele tratarii apei din piscina cu Oxigen Activ

oxigen activ piscina

Oxigen Activ pentru Piscina – O alternativa sigura si eficienta pentru dezinfectarea apei

Exista cateva alternative la tratarea apei cu clor sau brom, iar utilizarea Oxigenului Activ ( Peroxid de Hidrogen ) este cea mai recomandata, din mai multe motive.

Cel mai mare avantaj pe care il avem, inlocuind clorul cu oxigen activ, este acela ca vom crea un mediu sanatos in piscina.

 

Ce este Oxigenul Activ ?


Peroxidul de Hidrogen ( H2O2) este practic o molecula de apa ( H2O) cu un atom de hidrogen suplimentar. Este folosit in mai multe domenii de activitate, cum ar fi in spitale (la o concentratie de 3%), in industria alimentara si in multe alte locuri, pentru sterilizare. De asemenea, este folosit si pentru a dezinfecta anumite rani. Este substanta cea mai folosita in lume pentru tratarea apei in piscinele terapeutice si spa-uri.

Oxigenul Activ este produs in atmosfera, atunci cand lumina solara interactioneaza cu oxigenul, in prezenta vaporilor de apa. In natura, oxigenul activ este cunoscut ca agent de curatare si dezinfectant. In timpul unei furtuni, sunt produse cantitati uriase de peroxid de hidrogen pur. Acest dezinfectant natural omoara mai multe tipuri de bacterii aeroforme si fungiforme, care s-ar putea inmulti fara actiunea sa. Cred ca ati observant cat de proaspat este aerul inspirat dupa ploaie. Peroxidul de Hidrogen se gaseste si in miere si este cunoscut, inca din antichitate, ca si antispeptic.

In multe dintre izvoarele considerate vindecatoare au fost gasite concentratii mai mari de Peroxid de Hidrogen, pana la 0,25% in anumite cazuri.

 

Oxigenul Activ in piscina


Apa si Oxigenul sunt cele doua elemente primordiale pentru existenta vietii pe planeta, iar folosirea lor sub forma de oxigen activ in piscina nu face altceva decat sa ne protejeze.

Producatorii de substante chimice pentru piscina prefera sa nu expuna foarte mult avantajele folosirii oxigenului activ, deoarece le-ar reduce vanzarile pentru celelalte chimicale pe care le produc.

Tratarea apei cu Oxigen Activ esta sanatoasa si este cea mai buna alternativa la clor si brom.

Spre deosebire de clor, Oxigenul Activ nu va afecta plantele din jurul piscinei, in cazul in care sunt stropite cu apa, nu va produce inrosirea ochilor si nu va lasa reziduuri chimice in apa.

Daca alegeti metoda de tratare a apei cu Oxigen Activ, va recomandam folosirea complemantara a unui Sterilizator UV pentru o eficienta maxima.

 

Cum se dozeaza Oxigenul Activ?


 Dozare initiala :

Daca discutam despre o piscina umpluta cu apa proaspata, adaugati 6.5 litri de Peroxid de Hidrogen in concentratie de 35%, pentru fiecare 50 mc de apa. Recomandarea noastra este ca acest tratament sa se faca la apusul soarelui. Porniti pompa de recirculare a piscinei pentru doua ore, apoi o opriti pentru inca 24 de ore. Nu folositi piscina in toata aceasta perioada!

Peroxidul de Hidrogen folosit pentru tratarea apei din piscina are o concentratie de 35%, dar aceasta poate scadea in timp, asa ca va recomandam sa cumparati doar cantitatea necesara pentru un sezon.

Daca piscina a fost initial tratata cu clor, nu este necesar sa schimbati apa in momentul in care veti adauga Oxigen Activ, pentru ca nivelul de clor va ajunge la zero in scurt timp. Este nevoie doar de marirea dozei intiale cu 50%. Peroxidul de Hidrogen nu are interactiuni adverse cu alte substante chimice folosite la piscina.

Dozare periodica :

Concentratia de Oxigen Activ din apa piscinei va scadea in timp datorita interactiunii cu substantele organice poluante si a actiunii razelor UV. Ca urmare, este necesar sa controlam periodic concentratia de Peroxid de Hidrogen din apa si sa o mentinem la o valoare optima. Controlul concentratiei se face simplu, utilizand un instrument de masura adecvat. Concentratia recomandata este intre 30 -70 ppm si de maxim 1000 ppm ( doar in cazul contaminarii organice de nivel ridicat ).

De notat faptul ca, chiar si o concentratie de 1000 ppm este departe de a fi periculoasa pentru om. Acesta este marele avantaj al folosirii Oxigenului Activ – Nu poate fi supradozat.

Este bine de tinut o evidenta a substantelor pe care le adaugati in apa.

 

Atentie!

Oxigenul Activ nu poate fi folosit in cazul in care piscina are filtrare cu diatomee, pentru ca pudra diatomeica va fi dizolvata.

Peroxidul de Hidrogen degradeaza, de asemenea, cauciucul natural, dar echipamentele moderne folosite la piscina au doar garnituri din cauciuc sintetic.

 

Situatii de prim – ajutor 


In caz de inhalare, scoateti persoana afectata la aer proaspat. Daca observati ca respiratia devine dificila, sau un alt discomfort, apelati la servicii medicale de urgenta.

In cazul contactului cu ochii, spalati-va cu multa apa proaspata, timp de 15 minute. Recomndam si sa apelati la servicii medicale ulterior.

In cazul contactului direct cu pielea, spalati-va cu multa apa proaspata, pana cand iritatia dispare.

In caz de ingerare, dati persoanei afectate sa bea multa apa, pentru a dilua Peroxidul de Hidrogen din stomac si apelati  la servicii medicale de urgenta. Nu produceti voma.

 

Manipulare si depozitare :


 • Ca orice alta substanta chimica folosita la piscina, Oxigenul activ trebuie manevrat si transportat cu atentie.
 • Peroxidul de Hidrogen in concentratie de 35%, despre care am facut referire in acest articol, este un oxidant puternic si poate arde pielea la contactul direct cu substanta nediluata.
 • Purtati manusi de protectie cand folositi Oxigenul Activ.
 • Depozitarea trebuie facuta intr-un loc uscat si racoros, departe de copii si de animalele de companie.
 • Nu depozitati Oxigenul Activ in recipiente nemarcate.

 


Important!

Acest produs face parte din categoria precursorilor de explozibil și nu poate fi achiziționat de către persoane fizice (Legea nr. 49/2018). Reprezentanții operatorilor economici pot achiziționa acest produs doar după identificarea acestora cu acte de identitate și documente justificative care certifică calitatea de reprezentant.
 
 
 
Utilizare:
 
 
 • conform parametrilor Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei
 • una dintre cele mai utilizate substanţe în tratarea apei din piscinele terapeutice
 • special conceput pentru sistemele automate de tratare
 • uşor de folosit și în dozarea manuală
 • nu necesită diluare
 • nu lasă reziduuri chimice în apă, nu miroase
 • compatibil cu toate tratamentele folosite pentru tratarea apei din piscină
 
 
Beneficii:
 
 
 • oxidează compușii organici
 • nu modifică pH-ul apei
 • prietenos cu mediul, oamenii şi natura
 
Dozare: 0.5 L/10 m³/săptămână
 
 
Important: Aceste doze sunt orientative. În funcție de calitatea apei de alimentare a piscinei, de intensitatea folosirii acesteia, de factorii de mediu, condițiile meteorologice, caracteristicile piscinei ș.a., cantitățile de soluție necesară pentru obținerea unor rezultate optime pot varia.
 
Termen de valabilitate: 24 luni
 
Condiții de depozitare: Produsul se va păstra în ambalaje originale, ferit de razele soarelui și de îngheț.
 
Toate produsele prezentate in articolele noastre pot fi comercializate.
 

Va rugam sa contactati specialistii nostri pentru furnizarea si instalarea produselor pentru piscina.