Arhivele Categoriei: Substante chimice

Care sunt avantajele tratarii apei din piscina cu Oxigen Activ

oxigen activ piscina

Exista cateva alternative la tratarea apei cu clor sau brom, iar utilizarea Oxigenului Activ ( Peroxid de Hidrogen ) este cea mai recomandata, din mai multe motive.

Cel mai mare avantaj pe care il avem, inlocuind clorul cu oxigen activ, este acela ca vom crea un mediu sanatos in piscina.

Tratarea Apei din Piscina cu Clor

clor piscina

Substantele chimice pe care le folosim pentru a trata apa din piscina, daca nu sunt folosite in mod corespunzator, pot deveni toxice, otravindu-ne la propriu. Atat clorul, cat si mai putin folositul brom sunt substante chimice cu grad de toxicitate ridicat si ar trebui sa le dozam cu mare atentie daca ne expunem la actiunea lor.

Ce este Ph-ul si Ce Rol Are in Apa Piscinei

ph piscina

Ph-ul este unitatea de masura care determina aciditatea sau alcalinitatea unei solutii. Valoarea ph-ului se reduce prin adaugarea unei solutii acide, pe cand cresterea valorii sale se realizeaza prin adaugarea unei solutii alcaline.

Apa Verde in Piscina? Cauze si Rezolvare

Apa verde in piscina. Alge.

Apa verde in piscina este cauzata de aparitia si dezvoltarea algelor verzi. Este bine de stiut ca exista cel putin 20.000 de tipuri de alge, iar sporii lor se afla peste tot, in aer, in apa de ploaie, in iarba din jurul piscinei, chiar si pe costumul de baie ( in cazul in care ati intrat cu acesta intr-un lac natural ). Acesti spori ajung mereu in piscina, fie ca ne dorim sau nu.

Chimicale pentru piscina. Dozarea si Utilizarea Corecta a Acestor Substante.

chimicale pentru piscina

Atunci cand vorbim de substantele chimice care se folosesc pentru a mentine apa in piscina curata si dezinfectata, nu ne limitam doar la Clor, ci urmarim sa mentinem echilibrul chimic al apei cu o gama larga de produse.Toate aceste substante chimice pot afecta anumite persoane mai sensibile la actiunea lor. In acelasi timp, pentru alte persoane pot fi inofensive, dar intotdeauna trebuie sa acordam importanta maxima in ceea ce priveste urmatoarele aspecte :