Tipuri de finisaje pentru piscina

finisaje piscina

Finisaje pentru Piscina

Finisajul piscinei este mai mult decat un simplu decor si trebuie sa aiba proprietatea de a rezista pentru o lunga perioada de timp intr-un mediu dur.

Este in mod constant umed, expus la actiunea substantelor chimice, este afectat de echilibrul chimic al apei, atacat de razele soarelui si de abraziunea periilor si buretilor utilizati in procesul de intretinere. De asemenea, zona de trepte ( pentru piscinele dotate cu scari ) este mai expusa la abraziune.

Suprafata oricarui tip de finisaje trebuie sa fie rezistenta la apa si sa posede o serie de proprietati ca netezime, durabilitate, rezistenta la pete, rezistenta la decolorare, usurinta de ingrijire, etc.

In timp ce piscina poate fi finisata intr-o varietate extinsa de materiale si texturi, exista argumente pro si contra pentru fiecare ele. Documentati-va bine inainte de a opta pentru un finisaj de piscina daca este vorba despre o piscina noua , dar la fel de documentati trebuie sa fiti si despre modul cum trebuie ingrijit finisajul in piscina deja existenta.

Tipuri de finisaje pentru piscina :

Linerul pentru piscine este un material etans, din PVC, vine intr-o mare varietate de culori uni sau imprimate cu diverse modele. Poate fi de diverse grosimi si, in functie de producator, de diferite calitati.

Piscinele din fibra de sticla si cazile de hidromasaj prezinta ca finisaj un strat de suprafata ( gelcoat ), care este neted, lucios si contine pigmenti care dau cuvei culoarea finala.

Piscinele din beton sunt cele mai versatile din punct de vedere a finisajului bazinului. Pot fi placate cu mozaic vitroceramic, cu gresie pentru piscina, pot fi acoperite cu liner si chiar vopsite cu o vopsea speciala pentru piscine ( de exemplu, vopsea epoxidica ). In toate situatiile de mai sus ( exceptie facand finisajul cu liner ) bazinul trebuie hidroizolat anterior placarii sau vopsirii.

Desigur, mai exista si alte tipuri de finisaje, utilzate mai putin in Romania, dar destul de folosite in Europa si SUA, pe care le vom detalia in alte articole.

Intotdeauna exista pareri pro si contra si diferente de calitate si cost intre tipurile de finisaj descrise mai sus. In articole viitoare vom prezenta amanuntit toate aceste aspecte.

Toate produsele prezentate in articolele noastre pot fi comercializate.

Contactati specialistii nostri pentru furnizarea si instalarea produselor pentru piscina

SOLICITĂ OFERTĂ DE PREȚ
V-ar putea interesa și...
Autor: Ing. Răzvan Pavel

Autor: Ing. Răzvan Pavel

Razvan are o experienta de aproximativ 15 ani in derularea proiectelor de constructie a piscinelor publice si private, dar si a centrelor SPA.
In calitate de Manager Tehnic la Elcora Piscine, a proiectat si implementat peste 300 de solutii tehnice complete in domeniul constructiilor de piscine, incepand cu proiectare si terminand cu sisteme particularizate de tratare a apei in piscine publice si rezidentiale.

Urmăriți-ne și pe...
Shopping Cart
Scroll to Top