Iti doresti o Piscina Ieftina? Ia in calcul si Riscurile care vin la Pachet cu Oferta!

piscine ieftine

Piscine Ieftine – Mit sau Realitate ?

" Dacă crezi că este scump să angajezi un profesionist, stai să vezi ce se întâmplă când angajezi un amator ! "

CUPRINS

„Am ales constructorul acesta pentru ca mi-a oferit ce mai bun preț. Am avut in plan achiziționarea unei piscine ieftine si el mi-a făcut cea mai buna oferta”  Oare chiar așa este?

Va aflați in acel punct in care doriți sa demarați construcția unei piscine, iar primul pas pe care îl veți face este de a începe sa căutați constructorul potrivit.

Oferta pe internet este destul de generoasa si veți constata ca după ce veți „culege” suficiente oferte – costurile de construcție ale piscinei vor varia chiar si cu 100%. Pare puțin straniu sa existe asemenea diferențe de cost, dar înainte de a lua decizia finala este recomandat sa faceți o analiza amănunțită a ofertelor primite.

In continuare va voi împărtăși câteva sfaturi, pentru a nu cădea in plasa „super-ofertelor”, atunci când va aflați in căutarea unei piscine ieftine.

  1. Comparați ofertele cu atenție

Verificați întotdeauna daca intre cele doua sau mai multe oferte nu exista diferențe de echipare, sau mai simplu, comparați întotdeauna „mere cu mere”.

Când discutăm despre sistemul de filtrare, nu cred ca mai e nevoie sa subliniez, ca este „inima” piscinei. Daca nu este corect dimensionat, inevitabil se vor ivi problemele cu calitatea apei.

Unii constructori, pentru a ieftini soluția tehnica si pentru a va face o „oferta de nerefuzat” – subdimensionează echipamentele – si este absolut normal ca vor veni cu o super-oferta. In realitate, tocmai ați plătit o suma considerabila pe un produs care nu va poate mulțumi si pe care, ulterior, va trebui sa îl completați cu echipamentele lipsa sau prost configurate.

  1. Cereți termene ferme de începere si finalizare a lucrării 

Sunt absolut convins ca indiferent de discountul primit de la constructorul de piscine, nu veți avea răbdarea necesara sa va vedeți visul îndeplinit după câteva luni, de cele mai multe ori atunci când sezonul e deja încheiat.

Am întâlnit mulți clienți care s-au bucurat de super-oferte si care in mijlocul verii, in plin sezon, se plimbau in jurul excavației si a maldărelor de pământ, așteptând constructorul sa demareze lucrările, pe care trebuia sa le fi finalizat deja.

De ce se întâmplă aceasta situație? Simplu. Au primit o super-oferta, fără a mai lua in calcul ca o piscina trebuie sa aibă o data de începere si una de finalizare. O data ce ați achitat avansul, nu va rămâne decât sa va rugați ca piscina sa fie construita într-un timp rezonabil – ceea ce nu se întâmplă decât foarte rar.

  1. Evitați firmele care nu au referințe realiste

Un caz interesant este al unui client care efectiv ” a dat afara din curte ” constructorul piscinei. Nedumerirea mea a fost ce l-a determinat sa îl aleagă. „Avea experiență, mi-a spus ca a construit peste 600 de piscine si mi-a dat si un preț bun” – mi-a declarat clientul meu.

Personal, cunosc societăți importante de construcții de piscine, care au o activitate de peste 15 ani si nu se pot lauda cu un portofoliu de 600 de piscine construite. Ca sa nu mai vorbesc ca o firma cu un astfel de portofoliu de lucrări, nu poate lucra la costuri sub media pieței. in consecință, clientul a rămas in curte cu o groapa, un maldăr de pamat si cu visul, încă neîndeplinit, de a se bucura de o baie in piscina pentru care a plătit peste 30% avans si pe care este foarte posibil sa nu îl mai recupereze – pentru ca nu are un contract semnat cu constructorul.

  1. Evitați firmele care ” fac de toate „

Așa cum un medic cardiolog nu tratează boli de piele, de exemplu, nici un constructor de case nu va excela in execuția piscinelor.

Firmele „multi-calificate”, care fac de toate – si case, si branșamente electrice si piscine si saune – in cele mai frecvente cazuri,  nu stăpânesc cu adevărat niciunul dintre domenii.

Nu de puține ori am fost solicitat sa consiliez clienți care demaraseră lucrări de construcții de piscine cu firme „care făceau de toate” si unde, chiar si ca nespecialist puteai observa ca lucrarea nu este corect executata.

Sfatul meu : Lucrați cu firme specializate in construcția si proiectarea piscinelor, daca va construiți o piscina si cu o firma de construcții de case, daca va construiți o casa, iar rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor.

  1. Este mai greu si mai costisitor sa remediezi, decât sa lucrezi corect de la început

„Am o piscina construita, doresc să veniți sa îmi instalați linerul” – este solicitarea unui alt client.

Dupa deplasarea la fata locului am constatat ca „piscina” nu este terminata. Nu este finisata si ii lipsesc piesele si tubulatura. Este doar o groapa betonata.

Prin urmare, i-am prezentat un deviz pentru definitivarea lucrarilor. Bineinteles, manopera a fost mai mare decât in situația in care accesași firma care a construit „piscina” ar fi făcut aceste operațiuni bine, de la început. De ce ? Pentru ca o firma care este nevoita sa repare, trebuie sa găsească soluții raportându-se la realitatea din teren, ceea ce este destul de complicat si de cele mai multe ori, de durata.

Am întâlnit bazine turnate, fără a se fi prevăzut golurile tehnologice pentru montarea skimmerelor sau refulărilor. De se s-a ales aceasta varianta? ” Așa a zis constructorul, eu nu mă pricep si am crezut ca el știe ce trebuie făcut. ” – este răspunsul beneficiarului. Bineînțeles, ca s-a ajuns la lucrări suplimentare, cu costurile aferente. 

Sfat util: Orice firma care trebuie sa remedieze, va avea costuri mai mari, pentru ca timpul pe care îl aloca remedierilor este de fapt timp pe care l-ar putea fructifica pentru a construi ,cu o marja de profit mai mare. In consecință, alegeți o firma care construiește corect de la început, pana la sfârșit!

  1. Ce garanții vi se oferă si la ce trebuie sa acordați atenție?

O alta strategie a constructorilor de piscine ieftine este de a va acorda garanții tehnice nerealiste.

Ca sa dau doar două exemple:

– Garanție pe liner de 50 ani
– Garanție pe structura din beton 100 de ani.

Suna bine…însă doar pe hârtie. Dar garanția echipamentelor electrice, cea care contează cel mai mult, pentru ca acestea sunt supuse uzurii permanente este de 12 luni, in condițiile in care legal, trebuie sa beneficieze de 24 luni.

Concluzionând, trebuie sa solicitați garanție reala pentru echipamentele cu adevărat importante, pentru ca garanția structurii din beton, fără a reduce din importanta ei, nu este un factor de importanta majora, exceptând poate situația in care s-ar produce vreun cataclism care sa o afecteze iremediabil.

Ca o ultima precizare, ar trebui sa știți ca in 99% din situații, mai ieftin înseamnă de fapt, mai scump…sau cum ar spune englezul : ” Sunt prea sărac pentru a cumpăra lucruri ieftine!”

SOLICITĂ OFERTĂ DE PREȚ
V-ar putea interesa și...
Autor: Ing. Răzvan Pavel

Autor: Ing. Răzvan Pavel

Razvan are o experienta de aproximativ 15 ani in derularea proiectelor de constructie a piscinelor publice si private, dar si a centrelor SPA.
In calitate de Manager Tehnic la Elcora Piscine, a proiectat si implementat peste 300 de solutii tehnice complete in domeniul constructiilor de piscine, incepand cu proiectare si terminand cu sisteme particularizate de tratare a apei in piscine publice si rezidentiale.

Urmăriți-ne și pe...
Shopping Cart
Scroll to Top